Poweryoga

...er was een tijd waarin het ondenkbaar was dat de woorden 'power' en 'yoga' in één zin genoemd konden worden. In het verleden beschouwde men yoga vooral als gracieus, slechts een enkeling associeerde yoga ook met kracht. Maar ik denk dat we te weinig inzien dat gratie en kracht in veel gevallen hand in hand gaan, dit komen we overal in de natuur tegen. Een kabbelende beek, een bloem die zich uitstrekt naar de zon, of een vogel zwevend in de wind. Ze demonstreren op gracieuze wijze de kracht van de natuur. Dezelfde hechte band tussen elegantie en kracht komt tot uiting in de beoefening van poweryoga...' (David Swenson, 2001)

Wat is Poweryoga?

Poweryoga is een dynamischer en krachtiger vorm van de traditionele Hatha yoga. De verschillende houdingen worden uitgevoerd in een aaneengeschakelde serie, de flow. Deze flow geeft de les het dynamische karakter. Poweryoga verwezenlijkt de ultieme harmonie tussen fysieke kracht, geesteskracht, souplesse, conditie en evenwicht. Alle systemen in het lichaam worden geactiveerd en verbeterd. Belangrijk aspect is de ademhaling, deze geeft het ritme van de oefeningen aan.

Voor wie?

Poweryoga is geschikt voor iedereen die van uitdaging houdt, wil bewegen en grenzen wil verleggen. Doordat je houdingen aanneemt waarbij je je eigen grenzen verkent, is het een pittige vorm van yoga die voor iedereen toegankelijk is; of je nu net begint of al jaren aan yoga doet. Tijdens een sessie Poweryoga word je begeleid in de houdingen. Poweryoga is een fantastische vorm om een sterk en gezond lichaam te krijgen.

Hoe ziet een Poweryogales eruit?

We beginnen met 20 minuten zonnegroetseries A en B. Dan gaan we over naar de staande houdingen, balansoefeningen, zittende en liggende houdingen. We sluiten af met een liggende ontspanningsoefening waarbij je helemaal tot rust komt en herstelt. Hierdoor optimaliseer je de uitwerking van de oefeningen.

Lees verder over de resultaten en effecten van Poweryoga →