Yoga & Pilates

Waarom Puur Bewegen?

 

‘There is a crack in everything. That’s how the light gets in.’

(Leonard Cohen)

 

We leven in een tijd waarin veel mensen stress en druk voelen. In westerse samenlevingen is vaak sprake van prestatiegerichtheid, van veel ‘moeten’, en van een verstoorde balans tussen werk en rust.

Maar al te vaak leidt dit levenspatroon, nog versterkt door de media en ons beeld van hoe ‘de anderen’ het doen, tot lichamelijke en mentale overbelasting. De signalen negeren geeft uiteindelijk medische klachten.

Puur Bewegen wil het ideale tegenwicht bieden. Veel mensen doen Pilates en Vinyasa yoga om lichamelijk sterk te blijven, hun fitheid op peil te houden, en sportblessures te voorkomen.

Yin yoga voegt een dimensie toe. Waar de lichamelijke inspanningen bij Pilates en Vinyasa yoga duidelijk yang zijn, geeft Yin yoga vooral ontspanning maar ook introspectie, verstilling en verdieping.

Roekje wil mensen wakker maken. “Een belangrijke vraag is: ‘Wat gebeurt er nu?’ Want alleen het nu bestaat. Luister goed naar zelfs de kleinste signalen van je lijf en naar je hart, niet te veel naar je hoofd.”

Je lichamelijke grenzen opzoeken en niet meteen op het ongemak reageren, daar word je verrassend rustig, sterk en flexibel van. Met een soepel lichaam zit je al lekker in je vel, en met een kalme geest wordt alles gemakkelijker.

Iedereen kan zich bij Puur Bewegen komen ontwikkelen. Iedereen is uniek en mooi op zijn of haar eigen manier. Het gaat niet om perfectie, om prestaties of ‘meekomen’ met de groep. Het gaat om vertrouwen in jezelf, en om wat wél kan.

De sleutel naar dat vertrouwen ligt volgens Roekje eerst en vooral in acceptatie, in het óók omarmen van wat niet soepel loopt of moeilijk voor je is. Uit zelfacceptatie ontstaat ruimte, beweging, verandering en groei.

Deze strofe uit het lied Anthem van Leonard Cohen is Roekjes favoriet:

Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack, a crack in everything
That’s how the light gets in

Mensen kunnen veel meer dan ze denken, en Roekje wil ze daar graag bij helpen. Nu Puur Bewegen een eigen studio heeft, wil ze de ruimte vaker gaan gebruiken om verdieping en verbreding te zoeken, bijvoorbeeld in workshops.

Kom lekker je ding doen bij Puur Bewegen, want daar is het veilig en vertrouwd. En kom vooral een proefles doen als je stiekem denkt dat yoga soft of zweverig is, want het is echt goed voor iedereen!

Met een team docenten geven we elke week lessen Pilates, Vinyasa yoga en Yin yoga.