WORKSHOPS BIJ PUUR BEWEGEN
 

Workshop iRest Yoga Nidra

Roekje introduceert iets nieuws bij Puur Bewegen: Yoga Nidra volgens de iRest-methode. Yoga Nidra is een yogische meditatie die wordt gebruikt als voorbereiding op de persoonlijke zoektocht naar diepere niveaus van bewustzijn. Yoga Nidra kan zo intensief en transformerend zijn als je wilt toelaten, maar ook worden beoefend als een dagelijkse ontspanningstechniek.

Yoga Nidra betekent letterlijk 'slaap van de yogi's', maar volgens Roekje gaat het juist over wakker worden, een open houding naar jezelf aannemen, en alles wat naar boven komt en gezien wil worden, van harte welkom heten. Ze gaat van start met een serie korte workshops. De eerstvolgende staat gepland voor vrijdag 26 april. Daarna volgen nog sessies op vrijdag 24 mei en 28 juni.

De workshops beginnen om 19.00 uur en deelname kost ter kennismaking met deze nieuwe vorm maar 17,50 euro per persoon. In de nabije toekomst wil Roekje met een uitgebalanceerd cursusaanbod verdieping gaan bieden voor wie Yoga Nidra heeft ontdekt en meer wil leren.
 

Paasspecial: Vinyasa yoga workshop

Voor Eerste Paasdag 2019, zondag 21 april, hebben we een Paasspecial georganiseerd: een workshop Vinyasa yoga verzorgd door Judith Arfman. Vinyasa yoga is een typische vorm van Yang yoga. Het is voortgekomen uit Ashtanga yoga: dynamisch en in een behoorlijk tempo. Bij beide vormen volgen de houdingen elkaar zonder onderbreking op, zodat het één grote lange flow wordt.

Vinyasa betekent in het Sanskriet 'vloeiende beweging'. In tegenstelling tot Ashtanga is er geen vaste volgorde van houdingen. Vinyasa is een soort lichamelijke meditatie, met veel nadruk op de ademhaling als anker en leidraad. Deze workshop begint om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur, inclusief een gezamenlijke kop thee, zodat je daarna thuis heerlijk verfrist kunt aanschuiven bij de paasbrunch. Je zult het zeker warm krijgen en een handdoek is handig om mee te nemen. De kosten zijn 17,50 per persoon.
 

Yin Yang workshop

Lizelot geeft weer maandelijks de Yin Yang workshop. In deze wat langere sessies is er extra aandacht voor het evenwicht tussen yin en yang, de energetische effecten, en de meditatieve kant van yoga. De geplande data voor 2019 zijn vrijdag 10 mei, 14 juni en 12 juli. De workshops beginnen om 19.00 uur en de kosten houden we laag: 17,50 euro per persoon, waarbij thee met iets lekkers is inbegrepen.
 

Lezing en workshop Pranic Healing

Op zondag 12 mei geeft Isabel Sips bij Puur Bewegen een lezing over Pranic Healing. Isabel is een erkend Pranic Healing trainer en verzorgt workshops en meditaties in haar praktijk in Centrum de Aarde in Haarlem en elders in Nederland. De lezing van ongeveer een uur is een introductie op Pranic Healing. Wie zich aanmeldt kan kiezen voor een aansluitende healing om de kennismaking compleet te maken. Dit alles is bedoeld als inleiding op een tweedaagse workshop bij Puur Bewegen in het weekend van 15 en 16 juni.

 

Volgens Isabel zijn lichamelijke en geestelijke klachten het gevolg van energetische blokkades, veroorzaakt door onverwerkte emoties en ervaringen, je opvoeding, gedachten en overtuigingen. We dragen dat alles vaak al lange tijd met ons mee voordat een blokkade zich openbaart en ons duidelijk begint te belemmeren. Pranic Healing biedt je de handvatten om hiermee om te gaan, verlichting te brengen, en je levensenergie weer vrij te laten stromen.

 

Pranic Healing leert je hoe je levensenergie kunt inzetten voor je fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Prana heeft invloed op onze emoties en gedachten, ons vermogen met stress om te gaan, ons manifesterend vermogen, onze relaties en zelfs onze financiën. Pranic Healing is een simpele en effectieve manier om zonder fysieke aanraking het energielichaam in balans te brengen en onze vitaliteit en veerkracht te verhogen. De methodiek is ontwikkeld op de Filipijnen en verfijnd tot een wereldwijde standaard.

 

Pranic Healing gaat over het bewust gebruiken van onze levensenergie om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Het woord prana stamt uit het Sanskriet. Chinezen noemen het chi, Japanners ki: de levensenergie die iedereen kan leren verhogen en inzetten om fysieke en emotionele klachten te verhelpen. Dat is het uitgangspunt van de workshop op 15 en 16 juni, waarin de deelnemers volgens Isabel een opmerkelijke groei en bewustwording kunnen doormaken. “Een cadeau dat je iedereen toewenst.”


Deelname aan de tweedaagse workshop kost 305 euro. Zowel op zaterdag als zondag duren de sessies van 9.15 uur tot 18.00 uur. Na afloop ontvang je een officieel internationaal certificaat. In de workshop leer je hoe energie je leven en gezondheid beïnvloedt. Je krijgt concrete en praktische aanwijzingen om je energielichaam te leren verzorgen zoals je ooit je fysieke lichaam hebt leren verzorgen. Je leert hoe je jezelf en je naasten (bijvoorbeeld je kinderen) de energiebalans kunt laten bewaren en verbeteren.

 

De inleidende lezing op 12 mei bijwonen kost 7,50 euro, en inclusief de aansluitende healing zijn de kosten 17,50 euro. Let op: de volgorde van aanmelding bepaalt wie als eerste aan de beurt komt om zelf het effect te ondergaan, dus wees er op tijd bij als je dat belangrijk vindt… De lezing begint om 13.00 uur in de zaal in De Brug, waar zoals bekend yogamatten en kussens ‘het meubilair’ zijn.
 

Workshop Yin & Klank

In samenwerking met Erik Roesink van Innerchanges geeft Roekje op vrijdag 17 mei voor de derde keer de workshop Yin & Klank. Erik werkt met klank om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Klank brengt ontspanning, verdrijft stress en stimuleert zowel het immuunsysteem als je helderheid en creativiteit. De uitwerking is natuurlijk heel persoonlijk, maar het helende karakter is al eeuwenlang bekend.

Klank brengt je meteen in het hier en nu. Een klankschalenconcert wordt wel beschreven als een innerlijke massage. Het effect wordt toegedicht aan resonantie: de trillingen vinden weerklank in je lichaam en dat helpt om een diepe stilte en rust te ervaren. Loslaten op deze manier sluit natuurlijk perfect aan op Yin yoga, en we beloven je dan ook een heerlijk ontspannende en unieke ervaring!

De workshop van ongeveer twee uur begint om 19.00 uur. Het is prettig om een eigen handdoek voor op de yogamat mee te nemen. Na afloop drinken we samen thee. De kosten zijn 25 euro per persoon. 

 

Workshop Ashtanga Primary Series

Jan Zweverink geeft regelmatig op zondagochtend een workshop Ashtanga Primary Series. Tijdens deze sessie neemt hij je mee in een heerlijke intensieve flow van houdingen die je lichaam reinigen en verfrissen. Een zondag met een gouden randje, gegarandeerd! Na afloop drinken we samen thee. De workshop begint om 10.00 uur en deelname kost maar 17,50 euro per persoon. Houd een oogje op de homepage voor het laatste nieuws over de volgende Ashtanga workshop.
 

Ouder/Kind workshop​​​​​​

Lizelot geeft regelmatig de Ouder/Kind workshop op zondagochtend. Deze yogalessen voor ouders met hun kind(eren), van 10.00 tot 11.00 uur, zijn gericht op plezier in beweging. Jong geleerd is oud gedaan, en terwijl je nooit te oud bent om te leren, kun je ook niet vroeg genoeg met yoga beginnen. Let voor deze leuke en leerzame workshop op de homepage voor de eerstvolgende gelegenheid. Ook hier houden we de kosten laag: 17,50 euro per ouder met kind, met iets lekkers inbegrepen.
 

NB: Het aantal beschikbare plaatsen in de workshops wordt beperkt door de ruimte in De Brug, en tegelijkertijd gaat een workshop alleen door bij voldoende deelnemers, dus stuur op tijd een email naar info AT puurbewegen DOT nl als je mee wilt doen! Bellen of WhatsAppen kan ook: 06- 55 81 76 61.