In workshops bieden we verdieping en verbreding aan iedereen die verder wil gaan. 
Vanwege corona staan er nu geen workshops op de agenda.

 

Workshops iRest Yoga Nidra

Roekje introduceert Yoga Nidra volgens de iRest-methode. Yoga Nidra is een yogische meditatie die wordt gebruikt als voorbereiding op de persoonlijke zoektocht naar diepere niveaus van bewustzijn. Yoga Nidra kan zo intensief en transformerend zijn als je wilt toelaten, maar ook worden beoefend als een dagelijkse ontspanningstechniek.

Yoga Nidra betekent letterlijk 'slaap van de yogi's', maar volgens Roekje gaat het juist over wakker worden, een open houding naar jezelf aannemen, en alles wat naar boven komt en gezien wil worden, van harte welkom heten. In een cyclus van zes weken leer je de weg naar verdieping kennen. 

Workshop Yin 3.3

Yin 3.3, dat is Yin yoga, maar dan anders. Het gaat veel verder dan het rekken van bindweefsel en is bedoeld voor mensen die al vertrouwd zijn met Yin yoga. Herhaling maakt herkenbaar waar je aan kunt werken. Deze workshop draait helemaal om de aanraking van jouw diepere emotionele, mentale en spirituele lagen. Als Yin yogi weet je al dat yoga fysieke én energetische effecten heeft. Bij Yin 3.3 gaan we voorbij lichaam en materie, voorbij denken en weten, op weg naar intens voelen en beleven.

Je zult contact maken met elke laag in jou, met alles wat daarin ligt opgeslagen, en ontdekken dat alles met alles is verbonden. Roekje neemt je daarbij aan de hand en zorgt op haar eigen unieke manier voor zachte dwang en begeleiding, zodat jij ook wanneer het even moeilijk wordt van Yin 3.3 een heel persoonlijke belevenis en bijzondere reis kunt maken. Durf je het aan? De sessie duurt twee uur en deelname kost 22,50 euro. Let op de homepage voor de volgende editie.

Workshop Pranic Healing

Isabel Sips heeft bij Puur Bewegen meerdere workshops Pranic Healing verzorgd. Isabel is een erkend Pranic Healing trainer en begeleidt workshops en meditaties in haar praktijk in Centrum de Aarde in Haarlem en elders in Nederland. Volgens Isabel zijn lichamelijke en geestelijke klachten het gevolg van energetische blokkades, veroorzaakt door onverwerkte emoties en ervaringen, je opvoeding, gedachten en overtuigingen. We dragen dat alles vaak al lange tijd met ons mee voordat een blokkade zich openbaart en ons duidelijk begint te belemmeren. Pranic Healing biedt je de handvatten om hiermee om te gaan, verlichting te brengen, en je levensenergie weer vrij te laten stromen.

 

Pranic Healing leert je hoe je levensenergie kunt inzetten voor je fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Prana heeft invloed op onze emoties en gedachten, ons vermogen met stress om te gaan, ons manifesterend vermogen, onze relaties en zelfs onze financiën. Pranic Healing is een simpele en effectieve manier om zonder fysieke aanraking het energielichaam in balans te brengen en onze vitaliteit en veerkracht te verhogen. De methodiek is ontwikkeld op de Filipijnen en verfijnd tot een wereldwijde standaard.

 

Pranic Healing gaat over het bewust gebruiken van onze levensenergie om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Het woord prana stamt uit het Sanskriet. Chinezen noemen het chi, Japanners ki: de levensenergie die iedereen kan leren verhogen en inzetten om fysieke en emotionele klachten te verhelpen. Dat is het uitgangspunt van de workshop, waarin de deelnemers volgens Isabel een opmerkelijke groei en bewustwording kunnen doormaken. “Een cadeau dat je iedereen toewenst.”


Na afloop ontvang je een officieel internationaal certificaat. In de workshop leer je hoe energie je leven en gezondheid beïnvloedt. Je krijgt concrete en praktische aanwijzingen om je energielichaam te leren verzorgen zoals je ooit je fysieke lichaam hebt leren verzorgen. Je leert hoe je jezelf en je naasten (bijvoorbeeld je kinderen) de energiebalans kunt laten bewaren en verbeteren.

 

Workshop Hatha Yoga

Hatha yoga is een klassieke, rustige vorm van yoga waarbij het gaat om evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Vloeiende bewegingen en statische houdingen worden afgewisseld met momenten van rust en ontspanning. De oefeningen maken je bewust van de spanning in je lijf. Door te ademen met aandacht kun je je spieren steeds beter ontspannen. 

Het beoefenen van Hatha yoga brengt je lichaam en geest samen. De fysieke inspanning helpt je om uit je hoofd en in je lijf te komen. Het creëert rust in je hoofd, waarna het eenvoudiger wordt om volledig te ontspannen. Je vergroot je kracht, flexibiliteit en balans, op fysiek én mentaal vlak. Lizelot verzorgt de workshops Hatha yoga; let op de homepage voor de volgende keer.

Workshop Yoga & Meditatie

Lizelot verzorgt elke maand op een vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur de nieuwe workshop Yoga & Meditatie. Hierin leert ze je de basisprincipes van meditatie. Zo kun je, als je wilt, ook thuis de mooie effecten van meditatie gaan ervaren. In deze workshop met ontspannen Yin-houdingen is er ruim aandacht voor de adem, voor rust in jezelf en de beleving van stilte. Deelname aan de workshop kost 22,50 euro. Let op de homepage voor de volgende keer.

Workshop Ashtanga Primary Series

Jan Zweverink verzorgt een paar keer per jaar op zondagochtend een workshop Ashtanga Primary Series. Tijdens deze sessie neemt hij je mee in een heerlijke intensieve flow van houdingen die je lichaam reinigen en verfrissen. Een zondag met een gouden randje, gegarandeerd! Na afloop drinken we samen thee. Deelname aan de workshop kost maar 17,50 euro per persoon. Houd een oogje op de homepage voor de volgende keer.

Ouder/Kind workshop​​​​​​

Lizelot geeft regelmatig de Ouder/Kind workshop op zondagochtend. Deze yogalessen voor ouders met hun kind(eren) zijn gericht op plezier in beweging. Jong geleerd is oud gedaan, en terwijl je nooit te oud bent om te leren, kun je ook niet vroeg genoeg met yoga beginnen. Let voor deze leuke en leerzame workshop op de homepage. De kosten houden we laag: 17,50 euro per ouder met kind, met iets lekkers inbegrepen.