WORKSHOPS BIJ PUUR BEWEGEN
 

Workshop iRest Yoga Nidra

Roekje introduceert iets nieuws bij Puur Bewegen: Yoga Nidra volgens de iRest-methode. Yoga Nidra is een yogische meditatie die wordt gebruikt als voorbereiding op de persoonlijke zoektocht naar diepere niveaus van bewustzijn. Yoga Nidra kan zo intensief en transformerend zijn als je wilt toelaten, maar ook worden beoefend als een dagelijkse ontspanningstechniek.

Yoga Nidra betekent letterlijk 'slaap van de yogi's', maar volgens Roekje gaat het juist over wakker worden, een open houding naar jezelf aannemen, en alles wat naar boven komt en gezien wil worden, van harte welkom heten. Ze gaat van start met een serie korte workshops. De eerstvolgende staat gepland voor vrijdag 28 juni.

De workshops beginnen om 19.00 uur en deelname kost ter kennismaking met deze nieuwe vorm maar 17,50 euro per persoon. In de nabije toekomst wil Roekje met een uitgebalanceerd cursusaanbod verdieping gaan bieden voor wie Yoga Nidra heeft ontdekt en meer wil leren.
 

Workshop Slow Flow yoga

Lizelot geeft maandelijks op vrijdagavond de nieuwe workshop Slow Flow yoga, een combinatie van Hatha en Yin. De rustige, soepele bewegingen van Hatha yoga worden gevolgd door de verstilling van de langer durende Yin houdingen. In deze twee uur durende workshop is veel aandacht voor de adem, en nemen we ruim de tijd om ook de meditatieve kant van yoga te verkennen. Een heerlijke manier om ontspannen je weekend in te gaan! De workshops beginnen om 19.00 uur, de kosten zijn 17,50 euro, en na afloop is er tijd voor een kopje thee met iets lekkers. De eerstvolgende workshop staat gepland voor 12 juli.

 

Workshop Pranic Healing

In oktober geeft Isabel Sips geeft bij Puur Bewegen voor de tweede keer een workshop Pranic Healing. Isabel is een erkend Pranic Healing trainer en verzorgt workshops en meditaties in haar praktijk in Centrum de Aarde in Haarlem en elders in Nederland. Volgens Isabel zijn lichamelijke en geestelijke klachten het gevolg van energetische blokkades, veroorzaakt door onverwerkte emoties en ervaringen, je opvoeding, gedachten en overtuigingen. We dragen dat alles vaak al lange tijd met ons mee voordat een blokkade zich openbaart en ons duidelijk begint te belemmeren. Pranic Healing biedt je de handvatten om hiermee om te gaan, verlichting te brengen, en je levensenergie weer vrij te laten stromen.

 

Pranic Healing leert je hoe je levensenergie kunt inzetten voor je fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Prana heeft invloed op onze emoties en gedachten, ons vermogen met stress om te gaan, ons manifesterend vermogen, onze relaties en zelfs onze financiën. Pranic Healing is een simpele en effectieve manier om zonder fysieke aanraking het energielichaam in balans te brengen en onze vitaliteit en veerkracht te verhogen. De methodiek is ontwikkeld op de Filipijnen en verfijnd tot een wereldwijde standaard.

 

Pranic Healing gaat over het bewust gebruiken van onze levensenergie om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Het woord prana stamt uit het Sanskriet. Chinezen noemen het chi, Japanners ki: de levensenergie die iedereen kan leren verhogen en inzetten om fysieke en emotionele klachten te verhelpen. Dat is het uitgangspunt van de workshop, waarin de deelnemers volgens Isabel een opmerkelijke groei en bewustwording kunnen doormaken. “Een cadeau dat je iedereen toewenst.”


Deelname aan de tweedaagse workshop kost 305 euro. Zowel op zaterdag als zondag duren de sessies van 9.15 uur tot 18.00 uur. Na afloop ontvang je een officieel internationaal certificaat. In de workshop leer je hoe energie je leven en gezondheid beïnvloedt. Je krijgt concrete en praktische aanwijzingen om je energielichaam te leren verzorgen zoals je ooit je fysieke lichaam hebt leren verzorgen. Je leert hoe je jezelf en je naasten (bijvoorbeeld je kinderen) de energiebalans kunt laten bewaren en verbeteren.

 

Workshop Yin & Klank

In samenwerking met Erik Roesink van Innerchanges geeft Roekje regelmatig de workshop Yin & Klank. Erik werkt met klank om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Klank brengt ontspanning, verdrijft stress en stimuleert zowel het immuunsysteem als je helderheid en creativiteit. De uitwerking is natuurlijk heel persoonlijk, maar het helende karakter is al eeuwenlang bekend.

Klank brengt je meteen in het hier en nu. Een klankschalenconcert wordt wel beschreven als een innerlijke massage. Het effect wordt toegedicht aan resonantie: de trillingen vinden weerklank in je lichaam en dat helpt om een diepe stilte en rust te ervaren. Loslaten op deze manier sluit natuurlijk perfect aan op Yin yoga, en we beloven je dan ook een heerlijk ontspannende en unieke ervaring!

De workshop van ongeveer twee uur begint om 19.00 uur. Het is prettig om een eigen handdoek voor op de yogamat mee te nemen. Na afloop drinken we samen thee. De kosten zijn 25 euro per persoon. 

 

Workshop Ashtanga Primary Series

Jan Zweverink geeft op zondag 30 juni weer een workshop Ashtanga Primary Series. Tijdens deze sessie neemt hij je mee in een heerlijke intensieve flow van houdingen die je lichaam reinigen en verfrissen. Een zondag met een gouden randje, gegarandeerd! Na afloop drinken we samen thee. De workshop begint om 10.00 uur en deelname kost maar 17,50 euro per persoon. Houd een oogje op de homepage voor het laatste nieuws over de volgende Ashtanga workshop.
 

Ouder/Kind workshop​​​​​​

Lizelot geeft regelmatig de Ouder/Kind workshop op zondagochtend. Deze yogalessen voor ouders met hun kind(eren), van 10.00 tot 11.00 uur, zijn gericht op plezier in beweging. Jong geleerd is oud gedaan, en terwijl je nooit te oud bent om te leren, kun je ook niet vroeg genoeg met yoga beginnen. Let voor deze leuke en leerzame workshop op de homepage voor de eerstvolgende gelegenheid. Ook hier houden we de kosten laag: 17,50 euro per ouder met kind, met iets lekkers inbegrepen.
 

NB: Het aantal beschikbare plaatsen in de workshops wordt beperkt door de ruimte in De Brug, en tegelijkertijd gaat een workshop alleen door bij voldoende deelnemers, dus stuur op tijd een email naar info AT puurbewegen DOT nl als je mee wilt doen! Bellen of WhatsAppen kan ook: 06- 55 81 76 61.