Persoonlijke ervaringen met yoga en Pilates bij Puur Bewegen

Zelf een ervaring/reactie plaatsen?
27.08.2018

Lieve Roekje en Lizelot,
Bedankt voor jullie fijne zomerlessen. Ik heb ervan genoten. Jullie verschillende manieren van lesgeven zorgen ervoor dat heel mijn lijf en geest zich goed voelen. Het geeft me energie. Bedankt, Hennie


04.06.2018

Nadat ik al ruim anderhalf jaar onder behandeling ben bij de fysio i.v.m hernia klachten, adviseerde hij mij Yin yoga. En ik vond Roekje. Vanaf de eerste les voelde ik dat dit een héél goede keus was. Roekje is lief en oprecht maar bovenal een deskundige vrouw. Ze let op ieders houding en corrigeert waar nodig, houdt rekening met ieders grenzen. Ik voel mij fysiek al een stuk beter, maar ook voel ik dat ik meer in balans kom. Het is een fijne tegenhanger van mijn drukke bestaan. Ik heb een nieuw stukje ik ontdekt en dat wil ik nooit meer kwijt!!


22.05.2018

Heel erg blij weer terug te zijn bij de lessen van Roekje! Afgelopen half jaar een uitstapje gemaakt naar een andere vorm van bewegen. Door deze vorm van bewegen zou je spiermassa toenemen, daarmee gewicht verliezen en je lichamelijke leeftijd naar beneden gaan. Niets is minder waar. In plaats van 10 jaar jonger, 10 jaar ouder geworden! Dus maar snel mee gestopt en terug naar de pilates van Roekje! Het is weer volop genieten en het voelt zo goed!


16.05.2017

Al jaren ga ik met veel plezier naar de Poweryoga lessen bij Roekje en de laatste tijd ook bij Lizelot. Het is zwaar en soms denk ik: "dit kan toch niet goed voor me zijn". Maar ik knap er altijd zo van op. Ik vind het ook mooi dat je je in dezelfde houdingen kan blijven uitdagen. En hoe fantastisch is dat ik na al die jaren nu zelf een bruggetje kan maken. Dank jullie wel!


04.04.2017

Doe nu bijna een half jaar mee aan de lessen Yin yoga en sinds drie maanden daarnaast ook Pilates. Het zijn leuke pittige lessen. Het is heerlijk hoe letterlijk Roekje die oefeningen op je over kan brengen. Ze is een echte vakvrouw. Ik krijg energie van haar en wordt vrolijk uitgeput. Ook vertelt ze tijdens de oefeningen leuke weetjes over het brein, onze gedachten of ons lichaam. Dit alles samen zorgt dat ik beter voor mezelf ben gaan zorgen.
Dank je wel Roekje.


20.03.2017

'Morgen examen dus vandaag naar de yin om te proberen rust te vinden'. Hoe doet Roekje dat toch? Tijdens de les lukte het zowaar om te ontspannen, iets wat mijzelf die week nog niet gelukt was. Zelfs mijn boodschappenbriefje moest wachten tot na de les! Een bijzondere binatie van aandacht, rust en toch ook energie, humor en coaching maakt Roekje uniek in haar manier van lesgeven. Je raakt eraan 'verslaafd'! Overigens, geslaagd voor het examen


16.02.2017

Vanochtend voor het eerst naar een les yin yoga geweest. Wat een vreselijke les. Waar was ik in vredesnaam mee begonnen? Een uiterst vriendelijke docente, Roekje, die mij dwingt houdingen aan te nemen, waar mijn lichaam echt niet voor gebouwd is. Visioenen van invierendelen komen voorbij. Ondanks de pijn toch doorgezet en wat ben ik daar blij om. De nekpijn waar ik mee startte, is bijna weg aan het eind van de les. Wauw!
Deskundige docente, een vreselijk mens ;-) en dan toch ook weer verrassend zorgzaam. Ze legde heel lief een dekentje over me heen tijdens de eindontspanning, zeg nou zelf, waar vind je dat nog? Kortom, Roekje, je hebt er een fan bij. Dank je wel.


16.02.2017

Ik kan me niet meer voorstellen hoe mijn hoofd ooit los stond van mijn lichaam. Heerlijk dat het weer één geheel is. Blij met Yin Yoga en Roekje!


03.10.2016

PUUR BEWEGEN
Door de mooie PURE Yin-bewegingen en het PURE vasthouden
Vanuit een PURE ademhaling
Kom je bij je PURE-zelf
Wat Roekje vanuit haar PUUR-heid aanreikt
Roekje ik bedank je, en kom steeds dichter bij mijn eigen PUUR-heid
En geef mensen door, deel te nemen aan PUUR BEWEGEN


22.01.2016

'Nog 8 tellen.' 'Dat haal ik nog net,' denk je. En dan worden het 17 tellen. Kreun.
Dat is Roekje: opgewekt de zweep erover, weerstand oproepen, je ongemerkt stimuleren om je grens te verleggen. Resultaat: iedereen komt elke week terug om zich weer aan dit regime te onderwerpen?! Ze zal dus wel iets heel erg goed doen!!!
Ik kan het alleen maar volmondig beamen.


12.01.2016

Heerlijke en vooral leuke lessen. Sinds een jaar of 3 volg ik de Pilateslessen en ik kom er altijd fitter, vrolijker en ontspannen vandaan. De lessen zijn pittig maar nooit over de top. Roekje kent iedereen, weet ook waar je zwakke punten zitten en houdt daar rekening mee. Ze ziet kans je altijd net even wat meer te laten doen dan je van plan was. De lessen zijn nooit saai, haar enthousiasme werkt aanstekelijk en zorgt voor een hele fijne sfeer tijdens de les. Kortom ik ben na 3 jaar nog even enthousiast als in het begin.


12.01.2016

Ik ben niet zo van de groepslessen, dacht ik! Maar inmiddels toch al zo'n drie jaar trouw aan Roekje cs. Roekje kent de houdingen zo goed dat ze precies weet wat je waar zou moeten voelen. Voel je dat niet dan weet ze ook wat anders moet. Daarnaast af en toe een levenswijsheid, een spiegel en humor! Ik ben fan!


11.01.2016

De lessen zijn een heerlijk onderdeel geworden van mijn drukke weekschema. Mijn energie en aandacht steken in een intensieve pilates les of even uitblazen met yin:
ik zou het niet meer kunnen missen. Ben ik een keer wat minder gemotiveerd dan staat Roekje altijd klaar met wat hilarische verhalen of kreten om de sfeer erin te houden. Dankjewel !


25.10.2015

Ik heb altijd veel gesport maar als 50-plus man merk je toch dat je stijver en strammer wordt. De lessen van het team bij Puur Bewegen zijn wat dat betreft een openbaring. Ik voel me met de week soepeler worden, en zeker niet alleen lichamelijk. In de yoga leren we in het 'nu te zijn', maar was ik daar maar 30 jaar geleden mee begonnen


28.09.2015

Yin yoga van Roekje is geweldig. Het is goed voor lichaam en geest. Echt een aanrader voor iedereen, ja, echt iedereen! Na afloop voel ik me altijd fris, flexibel en vrolijk. Tijdens de les is het af en toe wel pittig, maar de beloning komt snel als je de houding verlaat en de energie heerlijk door je lijf voelt stromen. Gelukkig helpt Roekje ons uitstekend tijdens de oefeningen met haar kennis van yoga, tips voor nog meer effect, af en toe een (letterlijk) duwtje en humor. Gewoon een keer proberen dus. Maar wees gewaarschuwd, daarna ben je verslaafd!


21.09.2015

Ik (bijna 60 jr.) volg ruim 3 jaar pilates & yin-yogalessen bij Roekje.
Wegens een kyfose-scoliose is mijn rug een wenteltrap naar de hemel en loop ik op steunzolen. Onlangs had ik weer een jaarlijkse controlemeting van mijn houding en zolen bij een podo-posturaal therapeut en werd vastgesteld dat maar 1 zool veranderd hoefde te worden d.w.z. 3 mm lager.Dit betekent dus een verbetering van mijn houding die mede door de wekelijkse bewegingslesssen is verbeterd.Het duurt even.maar alle inspanning wordt wel beloond!


11.09.2015

Wat een fijne les weer vanochtend. Inspirerend, motiverend maar met oog voor ieders lichamelijke grenzen. Ik vind de lessen super!


Zelf een ervaring/referentie plaatsen?

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Je bericht is na verzenden niet direct zichtbaar, maar kan door Roekje geplaatst worden.